Azitromycine en alcohol

Kan ik azitromycine gebruiken in combinatie met alcohol?

Het geneesmiddel azitromycine kent geen algemene beperkingen ten aanzien van de inname van alcohol. Tijdens het gebruik van dit middel geldt er dan ook geen algemene waarschuwing ten aanzien van het drinken van alcohol. Evenmin is het medicijn van invloed op het rijgedrag, zodat autorijden eveneens is toegestaan. Er geldt echter wel een uitzondering op de regel.

Er kunnen namelijk meerdere bijwerkingen ontstaan bij de inname van azitromycine en een daarvan kan duizeligheid zijn. De bijwerking van duizeligheid komt echter slechts zelden voor. Indien deze bijwerking zich echter wel voordoet en men voelt zich duizelig, dan is het wel afgeraden om alcohol te drinken. Dat kan indien het uitzonderlijke geval van duizeligheid als bijwerking namelijk tot een versterking van de bijwerking leiden. Er wordt dan eveneens afgeraden om auto te rijden om ongelukken door de duizeligheid te voorkomen.

Er geldt voor bepaalde situaties wel dat het geneesmiddel wordt afgeraden, bijvoorbeeld in het geval van het geven van borstvoeding doordat het middel via de moedermelk in het lichaam van het kind terecht kan komen. Er bestaat verder met een aantal medicijnen een wisselwerking, zodat altijd aangeraden wordt om de arts te vertellen welke medicijnen er genomen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.