Lorazepam bijwerkingen

Lorazepam is een medicijn dat onder andere wordt voorgeschreven bij ernstige slaapproblemen. Het is een Benzodiazepine en wordt in Nederland onder andere verkocht onder de merknaam Temesta. Lorazepam wordt niet alleen toegepast bij slaapproblemen, maar ook bij een breed scala aan andere neurologische aandoeningen. In dit artikel lees je onder andere algemene informatie over Lorazepam, de toepassing bij slaapproblemen en de bijwerkingen en risico’s die bekend zijn van dit medicijn. Benieuwd of Lorazepam iets voor jou kan betekenen? Lees dan verder. 

Op de informatie in dit artikel – dat met grote zorgvuldigheid is samengesteld – is de volgende disclaimer van toepassing. Slaapwijzer.net adviseert je om slaapmedicatie als ‘noodoplossing’ te blijven zien, te waken voor afhankelijkheid en altijd te zoeken naar natuurlijke oplossingen tegen slapeloosheid. Met de informatie op mijn website, het gratis ebook (10 technieken) en mijn 7-stappen methode wil ik je hier graag bij helpen. Supplementen worden niet tot slaapmedicatie gerekend. 

Inhoud artikel


Wanneer wordt Lorazepam voorgeschreven?

Artsen in Nederland zullen niet direct een slaapmiddel zoals Lorazepam voorschrijven als je langskomt met slaapproblemen. Vaak wordt eerst geprobeerd om de oorzaak te vinden en zal de dokter suggereren om veranderingen in de levensstijl toe te passen. Helpt dit niet of niet genoeg, dan kan Lorazepam eventueel worden voorgeschreven. Naast de toepassing bij slaapproblemen wordt Lorazepam ook ingezet bij de behandeling van:

  • spierspasmen;
  • nervositeit;
  • alcoholverslaving;
  • toevallen;
  • epilepsie;
  • pms (premenstrueel syndroom).

Lorazepam wordt ook toegepast bij de behandeling van onder andere sociale angststoornissen en paniekaanvallen. Het geneesmiddel werkt goed bij deze psychologische aandoeningen, omdat het medicijn heel specifiek inwerkt op het hersengebied wat angsten verwerkt.

Lees ‘het droevige verhaal van Anja en haar spijkermat‘ op de informatiepagina van mijn 7-stappen methode. Ik ben ervan overtuigd dat het je veel frustratie, geld en valse hoop gaat besparen en je laat zien dat er licht aan het einde van de tunnel is.


De behandelduur van Lorazepam

De gangbare behandeling van slaapproblemen met Lorazepam duurt maximaal twee tot vier weken. In enkele zeldzame gevallen wordt het medicijn vier maanden achtereen gebruikt, maar langer is ongebruikelijk en onwenselijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.