Werking oxazepam

Wat is Oxazepam?

Oxazepam is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van benzodiazepines (middelen met een rustgevende en ontspannende werking). Vroeger was het voornamelijk bekend onder de naam Seresta. Oxazepam brengt rust bij patiënten en ontspant de spieren. Daarnaast verbetert Oxazepam de overdracht van prikkels in de hersenen. Ook worden gevoelens van angst ermee onderdrukt.

Door deze kalmerende werking zorgt Oxazepam ervoor dat de gebruikers ervan beter in slaap komen en ook beter door kunnen slapen. Omdat dit middel gecontroleerd gebruikt dient te worden, is het uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar.

Wanneer wordt Oxazepam voorgeschreven bij slaapproblemen?

De dokter zal niet direct overgaan tot het voorschrijven van Oxazepam als je een keer niet kunt slapen. Als je te maken hebt met langdurige en ernstige slapeloosheid met een grote impact op je dagelijks leven (en andere oplossingen lijken niet te werken), dan kan de arts (tijdelijk) Oxazepam voorschrijven. Vaak is het doel om de (gevolgen van) slapeloosheid tijdelijk te verminderen, zodat er met meer rust naar een structurele oplossing gezocht kan worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.